Pirmdiena, 03.06.2024
Ineta, Inta, Intra

Šajā sezonā “Pāvilostas novada” basketbola komanda 3. vietā

Šajā sezonā “Pāvilostas novada” basketbola komanda 3. vietā

28.04.2017

      Noslēgusies “Rietumu līgas-Kurzemes radio līgas” 2016./2017. gada sezona. Pāvilosta novada basketbolisti šo turnīru uzskata par svarīgāko sezonā. Turnīrā šogad startēja 8 komandas. Pēc regulārās sezonas pirmās divas komandas automātiski iekļuva "Final 4", bet no 3.- 6. vietai komandām bija jācīnās ¼ finālā, savukārt 7. un 8. vietai turnīrs beidzas. Šogad pārliecinoši regulāro sezonu uzvarēja BK “Viss.lv Kandava”, bet 2.- 6. vietai komandas likteni izšķīra viena spēle. Regulārā turnīra pēdējās spēlēs “Pāvilostas novada” komanda piedzīvoja zaudējumus un noslēdza 6. vietā, kas nozīmēja, ka ¼ finālā jāspēlē pret spēcīgo BK “Liepājas lauvas/LSSS”. "Final 4" iekļūst komanda, kura uzvar 2 spēļu summā. Pirmā spēle tika aizvadīta Vērgales sporta namā. Spēle bija saspringta un visu spēli komandas cīnījās punkts punktā. Spēles beigās laimīgu uzvaru ar rezultātu 64:49 izcīnīja “Pāvilostas novads”. Otrajā spēlē Liepājā BK “Liepājas lauvas/LSSS” bija noskaņojušies, lai uzvarētu, bet arī šoreiz smagu uzvaru ar rezultātu 69:63 izcīnīja viesi no "Pāvilostas novada" un iekļuva pusfinālā. Šogad "Final 4" norisinājās Liepājas olimpiskajā centrā. Pusfinālā pretī stājās principiālie pretinieki “Nīca/LPPP”, kur uzvarētājs bija jānoskaidro vienā spēlē. Šoreiz labākie izrādījās pretinieki, ar rezultātu 76:56 uzvaru izcīnīja “Nīca/LPPP”. “Pāvilostas novads” cīņā par 3. vietu tikās ar BK “Tukums”. Visa spēle ritēja punkts punktā un spēles beigās ar rezultātu 83:79 uzvaru svinēja “Pāvilostas novada” basketbolisti. Bronzas medaļas komandai svinīgi pasniedza Pāvilostas novada izpilddirektors Alfrēds Magone. Finālā 1. vietu ieguva BK “Viss.lv Kandava”, kuri ar rezultātu 83:78 pārspēja “Nīcu/LPPP” komandu.

     Turnīra “3 punktu” konkursā no Pāvilosta novada komandas piedalījās Kristaps Kabiņeckis - 12 punkti, Kaspars Tiškus - 8 punkti un Niks Lagzdiņš - 5 punkti. Konkursā uzvarēja Vairis Pusaudzis, kurš konkursa finālā iemeta 20 punktus. No mūsu komandas turnīra simboliskajā pieciniekā tika iekļauts Arturs Freimanis.

    Pāvilosta novada komanda saka paldies visiem atbalstītājiem un līdzjutējiem, kuri bija kopā ar mums šajā sezonā. Uz tikšanos 2017./2018. gada sezonā!

Vērgales spsorta nama vadītājs

Dzintars Semenkovs

 

Foto no dalībnieku personīgā arhīva

 

« Atpakaļ