Pirmdiena, 03.06.2024
Ineta, Inta, Intra

"Vērgalīte" piedalās festivālā "Rudens nāca sētiņā"

"Vērgalīte" piedalās festivālā "Rudens nāca sētiņā"

31.10.2017

      28. oktobrī uz savu pirmo festivālu "Rudens nāca sētiņā" "Vērgalīti" aicināja Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs "Vaduguns". Tā kā viņi ir lieliski un atteikt nevarēja! Līdz koncerta dienai tapa skaidrs, ka dejotāji tikuši pie dzeltenās krāsas, kurai tai dienā esot jādominē tērpos, izņemot, protams, brīdi, kad tērpjas tautastērpos.

     "Vaduguns" uz festivālu bija uzaicinājuši vēl septiņus kolektīvus no Liepājas, Lieģiem, Priekules, Snēpeles, Ventspils un Bikstiem. Tad nu rīts visiem iesākās Karostas cietumā ar rīta maršu pa peļķēm. Kolektīvs sadalījās - komandā un pakaļskrējējos. Komandas sastāvā bija pieci dalībnieki, kuriem bija jāveic dažādas grūtības pakāpes uzdevumi. Visu apgrūtināja militārā stingrība un kārtība, kas neļāva nekādas novirzes no likumiem. Komanda darbu paveica godam un ieguva 3. vietu. Kā paši teica, iegāza šaušana un granātas mešana. Pārējos uzdevumos gan bija lieliski. Gan puzzli tumsā stellēja, gan dziesmā liekās skaņas meklēja, gan taustes, garšas un ožas testu izturēja un sakāmvārdus zināja.

      Tikmēr līdzskrējēji devās ekskursijā pa Karostas cietumu, satilpinājās mazajā kamerā un skaļi atbalstīja komandas. Dzelteno krāsu kolektīvs ieturēja godam un bijām pamanāms ar savu košumu.

       Bet bija ne tikai izklaide, bet arī dienas nopietnā puse - koncerts. Izdejojām trīs dejas - smaidīgi un laimīgi. "Ģērbies saule sudrabota", kad “Vērgalīte” tērpās Sakas tautastērpos, "Pats par savu naudu dzēru" - Asītes tautastērpos, ko puišiem papildināja nulle kā tikko iegūtās naģenes, un "Ai, kājiņas", kuras laikā kolektīvam mugurā bija Priekules tautastērps.

        Bet pēc koncerta atkal ieņēmām dzelteno startu izklaidēm.

 

VPDK “Vērgalīte” dejotāja

Ieva Skābarde

 

Foto no kolektīva arhīva

 

 

« Atpakaļ