Pirmdiena, 03.06.2024
Ineta, Inta, Intra

Pāvilostas vidusskolā atzīmē Lāčplēša dienu

Pāvilostas vidusskolā atzīmē Lāčplēša dienu

21.11.2017

   Jau par ilggadēju tradīciju  kļuvusi Lāčplēša dienas atzīmēšana Pāvilostas vidusskolā ar "Gaismas ceļa" veidošanu un piemiņas brīdi Sakas pagasta Stembres kapos.

    Arī šogad 10. novembra vēlā vakarpusē ikviens tika aicināts pulcēties pie Pāvilostas vidusskolas Saules akmens, kur jaunu un drosmīgu zēnu piemiņai un uzvarai pār Bermonta karaspēku tika noliktas svecītes. Katru gadu svecītes tiek izvietotas citādi, šogad tās sarindojās jumīša zīmē. 

     Īsu brīdi pirms "Gaismas ceļa" veidošanas pie vidusskolas, tās aktu zālē Pāvilostas vidusskolas vēstures skolotāja Ārija Paipa un Pāvilostas novadpētniecības muzeja vadītāja Irina Kurčanova ievadīja pasākumu ar nelielu izklāstu un faktiem no 1918. un 1919. gada. Savukārt skolnieces Krista Karlsone, Elizabete Kiričenko, Marta Kronberga un Kristiāna Šeiko klātesošajiem nedaudz pastāstīja par Sakas un arī Pāvilostas drosmīgajiem puikām, kuri stājās neatkarīgās Latvijas valsts armijas rindās.

    Turpinājumā pasākuma apmeklētāji devās uz piemiņas vietu brīvības cīņās kritušajiem Stembres kapsētā, kur Pāvilostas novadpētniecības muzeja vadītāja Irina Kurčanova sanākušajiem pastāstīja par drosmīgiem jauniešiem, kuri cīnījās un krita kaujā par Latvijas brīvību, aicinot pieminekļa pakājē viņu piemiņai nolikt ziedus, bet skolēniem iedegt svecītes. Ar klusuma brīdi tika pieminēti drosmīgie Sakas zēni.

 

Marita Kurčanova,

sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Foto: M. Kurčanova

 

« Atpakaļ