Pirmdiena, 03.06.2024
Ineta, Inta, Intra

Seniori ielīgo Pāvilostā!

Seniori ielīgo Pāvilostā!

19.06.2017

     Arī šogad jūnijā Liepājas un novadu pensionāri ielīgoja Jāņus. Pēc astoņu gadu pārtraukuma 16. jūnijā tas atkal notiks Pāvilostas Upesmuižas parka estrādē.

   Ielīgošanas pasākumā pulcējās ļaudis no Liepājas, Saldus un Kuldīgas pilsētām, Aizputes, Grobiņas, Nīcas, Durbes, Priekules un Brocēnu novadiem, kā arī Vērgales, Medzes un Cīravas pagastiem, kopumā pulcējot 22 kolektīvus ar vairāk kā 300 līgotājiem.

    Pasākumu atklāja Pāvilostas novada domes priekšsēdētājs Uldis Kristapsons, turpināja Liepājas Pensionāru biedrības vadītāja Astrīda Vērdiņa, pastāstot, ka šogad senioru pirmsjāņu ielīgošanas pasākumam aprit nu jau 25 gadi. Ilggadējais Liepājas Pensionāru biedrības valdes priekšsēdētājs Arnolds Upmalis 25 gadus atpakaļ sapulcināja Liepājas rajona pensionārus un ar vilcienu tos atveda uz Saku, kur visu dienu dziedāja un dejoja. Tā bez pārtraukuma ik gadu šo pasākumu organizē Liepājas Pensionāru biedrība. Ar svētku sveicienu sanākušos seniorus un citus koncerta klausītājus sveica arī Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Vilnis Vitkovskis.

    Jāņu ieskandināšanas pasākumā piedalījās Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra folkloras kopa "Vēlava", vokālais ansamblis "Vakarvējš" no Vērgales, Durbes vokālais ansamblis "Mežābele", Aizputes vokālais ansamblis "Uzmet garu", Brocēnu deju kolektīvs "Dzirnaviņas", Nīcas vokālais ansamblis "Sentiments", Grobiņas vīru vokālais ansamblis "Tev", vokālais ansamblis "Kurzemīte" no Liepājas, Priekules vokālais ansamblis "Zilais lakatiņš", Kuldīgas deju kolektīvs "Madara", Jaunlutriņu deju kolektīvs "Senlejas", Karostas vokālais ansamblis "Pīlādzītis", Liepājas deju kopa "Rietumvējš", Poļu biedrības vokālais ansamblis "Burštinki", Grobiņas vokālais ansamblis "Tev", Kuldīgas akardeonistu ansamblis, Medzes vokālais ansamblis "Harmonija", Liepājas vokālais ansamblis "Dzirkstele", Cīravas vokālais ansamblis "Priekā", Priekules senioru deju kolektīvs "Valceris", Liepājas vokālais ansamblis "Labākie gadi".

      Ielīgošanu vadīja atraktīvais, jautrais un vienmēr pozitīvais aktieris Jānis Dreiblats, bet pēc koncerta ikviens varēja ļauties deju ritmiem muzikanta Valda Aivara pavadījumā.

 

Marita Kurčanova,

sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Foto un video: M. Kurčanova

 

Plašāku fotoreportāžu skatieties FOTOGALERIJĀ

Poļu biedrības vokālais ansamblis "Burštinki"

 

 

« Atpakaļ