Trešdiena, 17.07.2024
Aleksejs, Aleksis

Ziemupnieku saiets

Ziemupnieku saiets

17.08.2017

    12. augustā uz četrpadsmito Ziemupnieku saietu tika aicināti tuvi un tāli Ziemupes skartie ļaudis.

    Rīta pusē mācītājs Andris Brikšķis Ziemupes kapos noturēja Kapusvētku dievkalpojumu. Ziemupes tautas namā svētku apmeklētājus priecēja mākslinieces Vijas Bernātes  jaukie akvareļi. Klātesošos uzrunāja Ziemupes tautas nama vadītāja Daina Vītola un Vērgales pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Vitrups. Daina pastāstīja par gada (mērīts no iepriekšējā saieta līdz šim) nozīmīgākajiem notikumiem un paveiktajiem darbiem Ziemupē. Nelielu vizuālo ieskatu par tiem var gūt Gada notikumu foto izstādē datortelpas logā. Un to ir gana daudz – talkas, Latvijas valsts 100-gades ozoliņa stādīšana, jaunā skatuves grīda, melnā stārķa epopeja, izstādes, sarīkojumi, dažādas tikšanās un savdabīgi spēcinošie pasākumi Ziemupes jūrmalas stāvlaukumā, kurus organizē Daina Vanaga un Daiga Kadeģe. Patiesi gandarīti Ziemupes iedzīvotāji ir par Kaiju ielas apgaismojumu un jaunajām laternām centrā.

     Svētku koncertā ar skanīgām un mīļām melodijām mūs priecēja Nora un Arvis Kurmji no Vērgales, bet noslēgumā lustīgus dančus spēlēja grupa “Stāvkrasts” no Jūrkalnes.

    Paldies  svētku dalībniekiem par sirsnību un smaidiem. Uz tikšanos 2018. gada 11. augustā piecpadsmitajā Ziemupnieku saietā!

Vita Braže, Daina Vītola

 

Foto: V. Braže, D. Vītola

 

 

« Atpakaļ