Trešdiena, 17.07.2024
Aleksejs, Aleksis

Bibliotēkā notiek tikšanās ar pērļotāju

Bibliotēkā notiek tikšanās ar pērļotāju

21.08.2017

     Šobrīd Pāvilostas bibliotēkā apskatāma rokdarbnieces - pērļotājas Evijas Ūdriņas pašdarināto rotu izstāde, bet 17. augustā ikvienam interesentam bija iespēja tikties ar rotu meistari, lai uzzinātu vairāk par rotām, pērlēm un smalkajiem darbiņiem.

  Tikšanās reizē Evija klātesošajiem pastāstīja, ka viņas pamatprofesija it nemaz nav saistīta ar tik smalkiem darbiem un mākslu, viņa ikdienā strādā Ventspilī AS "Baltijas Ekspresis" kravu pārvadājumu jomā. Ar pērļošanu Evija aizrāvusies 8 gadus atpakaļ, kad gaidījusi meitiņu, laika bijis daudz, un arī agrāk jaunības dienās patikuši rokdarbi.

     Evijas pērļu un akmeņu kolekcija ir ļoti iespaidīga. Līdzi paņemta tik viena no kastēm, bet mājās palikušas vēl trīs. Rotu meistare stāsta, ka savam hobijam atvēlēta viena dzīvojamā telpa, kur plauktos un skapjos sagūluši gan materiāli, gan paši darbiņi.

      Evija zin pastāstīt par katru pērlīti un katru akmentiņu, kā orientēties, kas ir īsts un kas ir tikai stikla gabaliņš. Ar lielu interesi klātesošie klausījās Evijas ieteikumos, ik pa laikam uzdod sev interesējošus jautājumus un taujājot pēc padoma.

     Bet pats galvenais, ko pērļotāja Evija sanākušajiem vēlējās pateikt, bija tas, ka katra rota, katrs darbiņš vispirms ir galvā jāiztēlojas un jāredz, kāds tas izskatīsies, tikai pēc tam, darinot smalko rotu, jāiegulda daudz pacietības un vēl vairāk mīlestības!

     Evijas darināto rotu izstāde Pāvilostas bibliotēkā būs apskatāma  līdz 31. augustam.

 

Marita Kurčanova,

sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Foto: M. Kurčanova

 


 

« Atpakaļ