Sestdiena, 18.05.2024
Inese, Inesis, ēriks

Dzintariņa raibie Ziemassvētki

Dzintariņa raibie Ziemassvētki

22.12.2017

    Tik dažādos veidos pie mums atnāk Ziemassvētku sajūta un prieks. Šogad pirmsskolas izglītības iestādē “Dzintariņš” Ziemassvētku prieku centāmies noķert, darot dažnedažādas lietas. Ziemassvētkus gaidot, bērni visās grupās cepa piparkūkas, mācījās dzejoļus un dziesmas.

     “Dzintariņa” kolektīvs jau daudzus gadus Ziemassvētku nedēļu atklāj ar Bluķa rītu, kad iepazīstinām bērnus ar senu latviešu tautas tradīciju – bluķa velšanu. Senie latvieši vēla bluķi pa visu ciemu no vienas mājas uz otru, ticēdami, ka bluķī tiek novelts viss vecā gada grūtums, un bluķi sadedzināja par zīmi, ka vecā gada pūliņi pabeigti un jauns gads var sākties. Bluķa vilkšana arī atgādina saules kustību un sadedzināšana gaismas uzvaru pār tumsu, jo ir taču Saulgriežu laiks un mēs ļoti gaidām gaismas atgriešanos. Mēs pirmsskolas iestādē, bluķi dedzinot, ticam un ceram, ka tiksim vaļā no slimībām un niķiem, kas mūs šad un tad piemeklē.

    Tad pienāk svētku laiks. Šogad “Taurenīšu” grupas bērni bija tik nepacietīgi, ka nevarēja sagaidīt Ziemassvētku vecīti pie sevis, tāpēc devās vecītim pretī un satika to Ziemupes Rūķupē, kur pavadīja kopā ar Ziemassvētku vecīti un rūķiem vairākas jautras un darbīgas stundas. “Vāverēnu” grupas bērniem īsti jautrus Ziemassvētkus mirkļus sagādāja Ziemassvētku vecīša palīgi – divas enerģiskas rūķu meitenes Elīna un Sveta. Paldies meitenēm par atraktivitāti un atsaucību. Bet paši mazākie – “Saulītes” grupas bērni bija vispacietīgākie un gaidīja, kad vecītis atnāks pie viņiem, un arī sagaidīja. Pie viņiem atnāca ne tikai Ziemassvētku vecītis, bet atbrauca arī Jūrkalnes Tautas nama bērnu un jauniešu teātris “Jampadracis” režisores Kristīnes Skrulles vadībā ar ludziņu “Sniega vīru piedzīvojums”. Vēlāk izrādījās, ka Ziemassvētku vecīti sauc Silva. Tāpēc sakām milzīgu paldies Kristīnei un Silvai par atsaucību un piedalīšanos mūsu svētkos! Ziemassvētku nedēļai tuvojoties noslēgumam, visi pirmsskolas bērni devās uz Pāvilostas vidusskolu, kur noklausījās sākumskolas bērnu koncertu, veltītu speciāli pirmsskolas bērniem. “Dzintariņa” bērni nebija skopi un ar pašu ceptajām piparkūkām sveica koncerta dalībniekus.

     Tagad atliek novēlēt, lai katrai ģimenei un ikvienam – lielam un mazam – atnāk brīnišķīgs Ziemassvētku prieks arī mājās. Lai harmonija, saticība un mīlestība valda savstarpējās attiecībās.

    

No sirds sirsnīgus Ziemassvētkus vēlot,

pirmsskolas izglītības iestādes “Dzintariņš” vārdā vadītāja

Monta Pētermane

 

 

Foto no PII arhīva

 

Ziemassvētki grupiņā "Saulītes"


 grupiņas "Taurenīši" bērni Ziemassvētkus gaidīja Ziemupes Rūķupē

grupiņas "Vāverēni" jautrie Ziemassvētki ar rūķu meitenēm Elīnu un Svetu

 pirmsskolas "Dzintariņš" ilggadīgā tradīcija - bluķa vilkšana

 

 

 

 

« Atpakaļ