Ceturtdiena, 18.07.2024
Rozālija, Roze

"Vērgalīte" dejo "Soļos smiltīs"

"Vērgalīte" dejo "Soļos smiltīs"

26.07.2017

     15. jūlijā Liepājā norisinājās 16. Latvijas piejūras pilsētu un novadu vidējās paaudzes dejotāju festivāls "Soļi smiltīs", kas pulcēja vairāk nekā 700 dejotāju no 28 deju kolektīviem. Vērgales kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs Vērgalīte" festivālā jau tradicionāli gadu no gada piedalās šajā festivālā. 

      Festivāla atklāšana norisinājās pie pieminekļa bojā gājušiem jūrniekiem un zvejniekiem ar Ivo Fomina un dejotāju kopkora dziedāto Liepājas himnu "Pilsētā, kurā piedzimst vējš". Pēcpusdienā vairākās pilsētas vietās notika  koncerti. Vērgalnieki savas dejas izdejoja J.Čakstes laukumā kopā ar kolektīviem no Jelgavas, Grobiņas, Nīcas, Liepājas, Babītes un Garkalnes.

     Vakarā visi pulcējas pludmalē un atstāja savas pēdas baltajās jūrmalas smiltīs, veidojot pēdu nospiedumu no dabas materiāliem, pēc tam gājienā virzoties uz vakara koncerta norises vietu un saulrietā izdejojot dižkoncertu "Sēju vēju" gandrīz trīs stundu garumā. Koncerta noslēgumā debesīs palaida mirdzošu balonu salūtu. Tā kā nākamais ir Dziesmu un deju svētku gads, nākamais festivāls norisināsies pēc diviem gadiem Jūrmalā.

 

VPDK "Vērgalīte" dalībniece

Ieva Skābarde

 

Foto no dalībnieku personīgā arhīva

Video: Liepājas kultūras pārvalde

 

 

« Atpakaļ