Ceturtdiena, 18.07.2024
Rozālija, Roze

Atklāj Vijas Bernātes akvareļu izstādi

Atklāj Vijas Bernātes akvareļu izstādi

06.06.2017

     Pāvilostas novada pašvaldības izstāžu zālē 3. jūnijā tika atklāta mākslinieces Vijas Bernātes akvareļu izstāde "Miniatūras", kas būs skatāma līdz 31. jūlijam.

      Pasākumu atklāja Pāvilostas bibliotēkas vadītāja Mairita Vītola, aicinot mākslinieci pastāstīt par sevi tuvāk.

      Vijas Bernātes dzimtā puse ir Otaņķi, kur pavadīta visa skaistā bērnība. Savukārt skolas gaitas aizvadītas Liepājā. Draudzenes iedrošināta Vija uzsākusi mācības Liepājas mākslas skolā, kuras direktors jauno meiteni uzņēmis bez iestājeksāmeniem, toreiz jau pamanot viņā talantu un citādu dzīves uztveri. Lai gan sākotnēji Vija studējusi glezniecības fakultātē, skolas vadība un kolektīvs talantīgo meiteni pārcelis tēlniecības fakultātē. Šeit Vija parādījusi pateisās savas spējas mākslā un visu savu talantu. Latvijā Vija Bernāte ir ļoti plaši pazīstama kā viena no vadošajām keramiķēm un kuras darbi ir daudzās privātkolekcijās.

    Izstādē izliktie turpat 40 akvareļi tapuši pēc tam, kad draudzene Ausma atvedusi zīmēšanas bloknotu un zīmuli. Darbos atainoti gan Vijas dzimtās puses ainavas, kādas Vija atcerās no bērnības dienām, kā arī ar zīmulīti smalki izzīmētās puķes.

    Lielu darbu izstādes tapšanā ieguldījis arī Vijas dēls Igors un viņa ģimene. Katra mazā bildīti ir ierāmēta ar lielu precizitāti tā, lai izceltu māmiņas talantu. Arī Vijas dēls Igors ir gājis mātes pēdās un ir kļuvis par mākslinieku.

     Izstādes atklāšanas reizē apsveikt Viju bija ieradušies daudz viņas talanta cienītāju un draugi, kuri apbrīnoja mākslinieces darba spējas un apņēmību. Mākslinieci Viju apņēma skaists ziedu un labu vēlējumu klēpis.

   Daudz skaistu dziesmu Vijai Bernātei veltīja arī Pāvilostas sieviešu kora "Sīga" dalībnieces koncertmeistares Daces Bunkas vadībā.

Marita Kurčanova,

sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Foto: M. Kurčanova

 

 

 

« Atpakaļ