Sestdiena, 18.05.2024
Inese, Inesis, ēriks

Pāvilostas muzejs iegūst "ZELTA PUTEKLI"

Pāvilostas muzejs iegūst "ZELTA PUTEKLI"

29.05.2017

    Vairāk nekā 400 muzejnieku 26. maijā pulcējās Jelgavā, lai atzīmētu Starptautisko muzeju dienu un suminātu konkursa «Zelta puteklis 2016» uzvarētājus. Konkursu rīko Latvijas Muzeju biedrība, lai veicinātu nozares attīstību. Visvairāk pieteikumu konkursam šogad iesniedzis Ludzas novadpētniecības muzejs un Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, bet visvairāk balvu saņēma Liepājas muzejs un Latvijas Nacionālais mākslas muzejs.

     Latvijas Muzeju biedrības gada balvai “Zelta puteklis 2016” Pāvilostas novada pašvaldība pieteica Pāvilostas novadpētniecības muzeja 2016. gada 27. augustā atklāto izstādi “PADOMJU LAIKS PĀVILOSTĀ”.  

      Vairāk nekā 40 nominantu konkurencē Pāvilostas novadpētniecības muzejs ir ieguvis balvu “Zelta puteklis  2016” nominācijā  “GADA EKSPOZĪCIJA 2016” (muzejiem ar darbinieku skaitu līdz 10).

      Apsveicam ar augsto darba novērtējumu un sakām paldies par ieguldīto darbu Pāvilostas muzeja vadītājai Irinai Kurčanovai un muzeja darbiniecēm Larisai Ķipstei un Sandrai Teterei.

* Zelts ir īpašs metāls, kas sniedz pozitīvu lādiņu un to dēvē par laimes simbolu. Muzeju nozare par saviem Zelta putekļiem sauc tos izcilos, izdomas bagātos, rūpīgi un bieži vien gadiem veidotos produktus, kas ir sasnieguši apmeklētāju sirdis un snieguši tiem īpašu baudījumu muzejā!

Silvija Leja,

metodiķe izglītības un kultūras jomā

 

Foto: M. Kurčanova

 

 

 

« Atpakaļ