Sestdiena, 18.05.2024
Inese, Inesis, ēriks

Sadarbības nolūkos Pāvilostā viesojas Polijas delegācija

Sadarbības nolūkos Pāvilostā viesojas Polijas delegācija

26.09.2017
    No 11. - 15. septembrim Pāvilostas novadā viesojās Lebas (Polija) pašvaldības delegācija. Viesošanās mērķis bija iepazīt Pāvilostas novadu kā potenciālo sadarbības un sadraudzības pašvaldību. Vizītes laikā Lebas pašvaldības delegācijas pārstāvji pārliecinājās, ka abām pašvaldībām ir daudz kā kopīga zvejniecības, tūrisma, izglītības jomā, bet ir arī lietas, kuras ir vērts aizgūt un ieviest savā pašvaldībā.
   Tikšanās reizē viesiem no Polijas tika izrādīts kā Pāvilostas novads, tā arī Pāvilostas pilsēta un pašvaldības administrācija, vienlaikus piedāvājot viesiem tikties gan ar domes deputātiem, ostas pārvaldnieku, tūrisma un zvejniecības uzņēmējiem, izglītības un kultūras pārstāvjiem un citām amatpersonām. Savstarpēju kontaktu apmaiņa, lai kopīgi īstenotu projektus izglītības jomā angļu valdodā, notika ar Pāvilostas vidusskolas angļu valodas skolotāju Ilzi Ozoliņu un Lebas ģimnāzijas angļu valodas skolotāju, reizē arī deputāti Magdalēnu Wojcicku, kā arī Lebas pašvaldības kultūras, sporta un tūrisma centra direktore Julija Tomicka piedāvāja iespēju šī gada novembrī un nākamā gada martā Pāvilostas novada sportistiem piedalīties straptautiskās volejbola un galda tenisa sacensībās jauniešiem un skolas vecuma bērniem. Lebas pašvaldības pārstāvji aicināja arī Pāvilostas novada folkloras kopas, tautisko deju kolektīvus un sieviešu kori piedalīties Lebā notiekošajos folkloras svētkos vasarā, kā arī izteica vēlmi sadrabībai strap Lebas un Pāvilostas senioru grupām.
    Lebas pašvaldības delegācijas viesošanās reizē tika nolemts slēgt starp abām pašvaldībām sadarbības līgumu, kas veicinātu ne tikai ekonomisko sadarbību, bet arī sadarbību kultūras, sporta, izglītības un sociālajā jomā.
    Lebas pašvladības delegāciju pārstāvēja: Lebas domes priekšsēdētāja vietnieks Zdzislav Stasiak, Lebas domes deputāte un Lebas bankas direktore Hanna Kisielewska, Lebas domes deputāte un Lebas ģimnāzijas skolotāja Magdalena Wojcicka, Lebas domes deputāte Katarzyna Mazur, Lebas pašvaldības kultūras, sporta un tūrisma centra direktore Julija Tomicka un Lebas tūrisma centra direktores asistente Marlena Wejcher.
 
Marita Kurčanova,
sabiedrisko attiecību speciāliste
 
Foto: M. Kurčanova
 
 
 
« Atpakaļ