Sestdiena, 18.05.2024
Inese, Inesis, ēriks

Pāvilostas pilsētas PII “Dzintariņš” atklājis jaunu rotaļu laukumu

Pāvilostas pilsētas PII “Dzintariņš” atklājis jaunu rotaļu laukumu

28.09.2017

 

     Saulainajā trešdienas rītā, 27.septembrī, norisinājās svinīgā atklāšana ilgi gaidītajai iecerei, kas uzvaru iedzīvotāju balsojumā guva “LMT Latvijai” projektu konkursā Pāvilostas novadā. Pēc lielā darba aizvadītajos mēnešos iecere beidzot īstenota – rotaļu laukumā izvietoti jauni vingrošanas elementi pirmsskolas vecuma bērniem.

     Svinīgajā pasākumā klātienē piedalījās Pāvilostas novada domes priekšsēdētājs Uldis Kristapsons, LMT pārstāvji – Juris Novads un LMT Biznesa klientu centra “Liepāja” vadītājs Raivis Roga –, kā arī PII vadītāja Monta Pētermane, darbinieki un audzēkņi. Laukums paredzēts bērniem, sākot jau no trīs gadu vecuma. Tas pielāgots tā, lai attīstītu līdzsvara izjūtu, veicinātu bērnu lokanību un aicinātu pirmsskolas audzēkņus sportot svaigā gaisā.

     “Jau ilgākus gadus, īstenojot “LMT Latvijai” projektu, vairākkārt esam pārliecinājušies, ka tas veicinājis pozitīvas pārmaiņas kā apkārtējā vidē, tā arī cilvēkos. Patiess gandarījums, ka varam arī Pāvilostas pirmsskolas bērniem dāvāt prieku, kā arī rosināt vēlmi aktīvi darboties svaigā gaisā,” uzsvēra LMT Biznesa klientu centra “Liepāja” vadītājs Raivis Roga.

      Savukārt Pāvilostas novada domes priekšsēdētājs Uldis Kristapsons uzsvēra, ka “Pāvilostas novada un visas Latvijas nākotne ir bērni, kuri jau vairākus gadus ir pašvaldības viena no galvenajām prioritātēm.  Bērniem vēlamies dod iespēju augt tīrā un sakārtotā vidē. Mums tam ir visi priekšnosacījumi. Pāvilostas novada domes vārdā saku lielu paldies LMT komandai par finansiālo atbalstu, īstenojot šo projektu.”.

     Savukārt Pāvilostas pilsētas PII vadītāja Monta Pētermane klātesošajiem pastāstīja, kā projekts ticis īstenots, cik darba un domu ieguldīts, kāda bijusi balsotāju un atbalstītāju aktivitāte, kā arī par prieku šobrīd, kad bērni ar sajūsmu var iemēģināt jauno rotaļu laukumu, nostiprinot savu veselību.

     Pāvilostas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde (PII) “Dzintariņš” projektu konkursā “LMT Latvijai” piedalījās ar projektu “Vingrošanas komplekss pirmsskolas vecuma bērniem”, saņemot finansējums 2000,00 eiro apmērā. Šī ir jau otrā īstenotā iecere no četrām, kas uzvaru konkursā guva Pāvilostas novadā.

 

Marita Kurčanova,

Pāvilostas novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Foto: M. Kurčanova

 

 

« Atpakaļ