Sestdiena, 18.05.2024
Inese, Inesis, ēriks

Svin svētkus Miķelim

Svin svētkus Miķelim

02.10.2017

 

„Saulītes” grupiņa:

    Vairojot bērnos pozitīvās emocijas un kopības sajūtu, ”Saulītes” grupiņa devās uz Vērnieku ģimenes sētu, lai apskatītu un iepazītu tur mītošos mājputnus – vistas un gaili  un mājdzīvniekus – kaķi un divus trusīšus, par kuriem bērniem bija vislielākais prieks un pārsteigums. Redzējām arī, kādi labumi izauguši piemājas dārziņā – lieli, rožaini kartupeļi, burkāni, bietes, sīpoli, ķiploki, tomāti, skaisti dāliju ziedi  un pat jāņogu ķekari. Mājupceļam saimniece Gunita, Ancītes mamma, aicināja pašiem salasīt sārtos ābolus no dārza. Mīļš paldies Vērnieku ģimenei par viesmīlību un atsaucību!

„Saulītes” grupiņas skolotāja Inese Ermsone

„Vāverēnu” grupiņa:

    Šogad Miķeļos” Vāverēnu” grupas bērni, skolotājas, auklīte devās pastaigā pie Markusa omas Dainas uz" līvānu" mājām, kur tiek audzēti dažādi mājputni: vistas, tītari, pīles, gan lieli, gan mazi. Bērni ar lielu interesi aplūkoja, pabaroja šos mājputnus ar baltmaizi. Paši drosmīgākie bērni iegāja aplokā. Markusa oma un mamma mums pastāstīja interesantas lietas par šo putnu dzīvi, pacienāja ar gardiem āboliem. Atvadījāmies un devāmies uz Upesmuižas parku, tur izspēlējām dažādas rotaļas, ķērām Jumīti, kuram galvā krāšņa rudens cepure. Priecīgā noskaņojumā mēs visi atgriezāmies bērnudārzā uz gardām pusdienām. Dienas miegs pēc pastaigas bija tieši laikā. Mūsu šīs dienas tautasdziesmiņa:    

               Rudentiņš bagāts vīrs.

               Daudz tu vedi vezumā.

                Rudens rutki, rācenīši.

                 Rudens balti kāpostiņi.

 "Vāverēnu" grupas skolotājas Dace un Rita

 

Kopā cep gardu lauku maizi:

    Vērgales PII „Kastanītis” un Pāvilostas PII "Dzintariņš" vecāko grupu bērni viesojās maizes ceptuvē „Ievlejas”, lai uzzinātu visu par maizītes tapšanas procesu. Ceptuvē mūs laipni sagaidīja saimniece Agita ar savu ģimeni. Agita bērniem izstāstīja par to, kādi darbi ceptuvē darāmi, lai tiktu pie gardas un smaržīgas maizītes. Sajutām, kāds karstums nāk no krāsns, kad tā tiek kurināta. Redzējām, kā no krāsns izgrābj ogles. Bet, kas tad tas? Aizkrāsnē atskanēja čaboņa un no tās izlēca Circenis. Bijām to pamodinājuši ar skaļām sarunām. Saimniece parādīja, kā maizes kukulītis ir veidojams, un pats aizraujošākais dienas piedzīvojums varēja sākties. Katrs bērns izveidoja savu maizes kukulīti – ar mīlestību un labām domām – kā to mācīja Agita. Kamēr kukulīši cepās, laiks pagāja nemanot jautrās rotaļās ar Circeni. Un tad vēl gardā maizīte ar medu! Pēc nepilnas stundas jau saņēmām savus kukulīšus – karstus, smaržīgus un ļoti, ļoti kārdinošus! Sakām mīļu paldies „Ievleju” saimniecei Agitai un viņas ģimenei, kā arī jaukajam Circenim – Elīnai.

 „Taurenīšu” grupiņas skolotāja Ligita Eihvalde

un Vērgales PII "Kastanītis" vadītāja Gaida Akerfelde

        

 

 

 

 

« Atpakaļ