Sestdiena, 18.05.2024
Inese, Inesis, ēriks

Vērgales pirmsskolā svinīgi atklāj LMT projektu “Vairāk kustību – vairāk veselības!”

Vērgales pirmsskolā svinīgi atklāj LMT projektu “Vairāk kustību – vairāk veselības!”

18.09.2017

  

  Vērgales PII “Kastanītis” LMT projektu konkursā “LMT Latvijai” piedalījās ar projektu “Vairāk kustību – vairāk veselības!” un  ieguva finansējumu 1993 eiro apmērā. Pēc finansējuma iegūšanas aizvadītajos mēnešos, pirmsskolas izglītības iestādē “Kastanītis” īstenots iecerētais – papildināts bērnu rotaļu laukums ar āra trenažieriem, ierīkota “Baskāju taka” un iegādāti seši līdzsvara riteņi, lai veicinātu bērnu aktivitātes svaigā gaisā, stiprinātu veselību un fizisko sagatavotību.

     2017. gada 15. septembrī pienāca ilgi gaidītais brīdis, kad noslēdzās projekts „Vairāk kustību - vairāk veselības!” un, nu rotaļu elementi būs pieejami visiem bērnudārza audzēkņiem!

    Lietainā laika dēļ projekta svinīgā atklāšana un rotaļu elementu demonstrēšana notika pirmsskolas izglītības iestādes „Kastanītis” zālē, kur iestādes vadītāja ar prezentācijas palīdzību iepazīstina klātesošos ar projektā paveikto.

      Bērnudārza audzēkņi ar aplausiem un skaļu dziesmu saka lielu PALDIES  kompānijai LMT par projektam „Vairāk kustību – vairāk veselības!” piešķirtajiem līdzekļiem, Pāvilostas novada deputātam Mārtiņam Dēvicam  un mūsu  audzēkņu  tēviem - Dāvidam Beķerim, Ingum  Sudmalim, Imantam Mizēnam, Jurim Aplokam, Jānim Zelgalvim un bērnudārza saimniekam Dmirijam Kiss par  ieguldīto  darbu  projekta  realizācijā.

       Sportiskajā projekta  noslēguma pasākumā, kas reizē bija veltīts arī tēvu dienai, visi  piedalījās jautrās stafetēs bērnudārza zālē, bet, kad atļaus laika apstākļi, pirmsskolas audzēkņiem varēs skriet gan pa baskāju taku, gan vingrot  uz jauniegūtajiem  trenažieriem un braukt ar līdzsvara riteņiem, vienlaikus apgūstot arī ceļa zīmes.

       PII audzēkņi, viņu vecāki un kolektīvs ļoti priecājas par šī projekta īstenošanu, jo bērniem ikdienā papildus tiks nodrošinātas jaunas sportiskas aktivitātes.

      Paldies kompānijai LMT par lielisko iespēju, rīkojot projekta konkursu mūsu novadā!

 

Vērgales PII „Kastanītis” vadītāja Gaida Akerfelde

 

Foto: Anna Dunkere

 

 

 

« Atpakaļ